Το δώρο της φύσης, η μητρότητα, δεν χαρίστηκε σε όλες τις γυναίκες. Αν είστε μια από αυτές τις γυναίκες τότε η παρένθετη μητρότητα μπορεί να γίνει το δώρο ζωής για την οικογένεια σας. 


Ως παρένθετη μητρότητα ορίζεται, η χρησιμοποίηση της μήτρας μιας γυναίκας, στην οποία τοποθετούνται τα έμβρυα που έχουν προκύψει από το γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας με το σπέρμα του συντρόφου της ή ακόμα και ωαρίων ή /και σπέρματος τρίτων . Η γυναίκα που κυοφορεί αυτό το έμβρυο λέγεται παρένθετη και η διαδικασία που ακολουθείται παρένθετη μητρότητα. Πρόκειται για μια πράξη προσφοράς που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες που αδυνατούν να κυοφορήσουν λόγω ανατομικών κυρίως προβλημάτων στη μήτρα, να γίνουν μητέρες μέσω ενός τρίτου προσώπου.

 Η χρήση παρένθετης μητέρας κρίνεται απαραίτητη σε περιπτώσεις γυναικών χωρίς μήτρα ή με συγγενείς ανωμαλίες μήτρας που δε γίνεται να αποκατασταθούν χειρουργικά. Σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές ιατρικές καταστάσεις όπως το σύνδρομο Asherman, ιστορικό καρκίνου, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση καθώς και συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής, λόγω παράγοντα ενδομητρίου είναι πιθανό να οδηγήσουν τον Ιατρό ως προς τη σύσταση χρήσης παρένθετης μητέρας.

Στη διάρκεια της παρένθετης κύησης, υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού και της γυναίκας που κυοφορεί το παιδί τους – είτε με επισκέψεις από το εξωτερικό, είτε μέσω skype, viber… Χαίρονται. Αργότερα, μιλούν στα παιδιά τους σχετικά – “υπήρχε μία γυναίκα που σε κράτησε στην κοιλιά της μέχρι να γεννηθείς”, τους λένε. Το δώρο που παρέχει αυτή η γυναίκα στο ζευγάρι, είναι ένα δώρο που διαρκεί για πάντα.