ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

BLOG

⭐️ Η επίσημη οδηγία είναι ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε για μωράκι 1 μήνα μετά τη 2η δόση. Μεταξύ των δόσεων κάνουμε μία παύση. Επίσης η γυναίκα που ήδη είναι έγκυος θα μπορεί να προσφέρει αντισώματα στο νεογέννητο που θα το προστατέψουν από πιθανή σοβαρή λοίμωξη από Covid-19.

✔️ Τα βασικά στάδια της διαδικασίας είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις, η πρόκληση πολλαπλής ωορρηξίας, η ωοληψία και η προετοιμασία σπέρματος και τέλος η εμβρυομεταφορά.

✔ Όταν οι ωοθήκες δυσκολεύονται να παράγουν ώριμα ωάρια, ο εγκέφαλος απελευθερώνει μια ορμόνη που λέγεται FSH, η οποία διεγείρει τις ωοθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές στην παραγωγή ωαρίων.
👉 Σε μια γυναίκα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς γονιμότητας, φυσιολογικά η FSH είναι κάτω του 10, ενώ τιμές πάνω του 25 θεωρούνται κατά κανόνα προβληματικές. Όταν τα επίπεδα της FSH είναι μεταξύ 10 και 25 ονομάζονται οριακά..

Ας μιλήσουμε για την ανδρική γονιμότητα!

✔️ Ο αριθμός, η κινητικότητα και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων είναι 3 από τις βασικές παραμέτρους που εξετάζονται κατά το σπερμοδιάγραμμα. 

Σχετίζεται τη γονιμότητα με τη διατροφή;

🍅 Ο υγιεινός τρόπος διατροφής συγκαταλέγεται μεταξύ των παραγόντων που ευνοούν τη γονιμότητα, ενώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες τροφές θεωρείται ότι μπορεί να γίνουν σύμμαχοι του σπέρματος. 

 Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση;

✔️ Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) είναι μέθοδος που επιτρέπει την ανίχνευση γενετικών ανωμαλιών του εμβρύου, όπως η β-μεσογειακή αναιμία, η κυστική ίνωση, το σύνδρομο Down κ.α., όσο αυτό αναπτύσσεται σε συνθήκες καλλιέργειας στο εμβρυολογικό εργαστήριο.

Konstantinos Sirmis

Η ευτυχία βρίσκεται στην οικογένεια. Η μεγαλύτερη χαρά για μένα είναι να βοηθάω να έρθει ένα μωράκι στη ζωή.

Menu